Zelfvertrouwen getankt op Vocaal Festival Annen

‘Bestaan jullie echt nog maar 2½ jaar?’

‘Wat een mooie kleding, waar komt die vandaan?’

‘Wat een mooie klank hebben jullie, echt prachtig!.’

‘Jullie stralen plezier uit tijdens het zingen.’

‘Ik was ontroerd door jullie optreden.’

Zomaar een greep uit de prachtige feedback die we mochten ontvangen tijdens het Vocaal Festival Annen. Op 13 juni 2015 deed Popkoor Leek voor het eerst mee aan een korenfestival. In de maanden voorafgaand is er heel hard gerepeteerd om hier goed voor de dag te komen. De samenwerking met koorregisseuse Alinda Talsma resulteerde in mooie bewegingen, draaiende paraplu’s en een verbeterde non-verbale uitstraling tijdens het zingen. Het uit het hoofd leren van alle nummers betekende keihard werken, maar zorgde voor meer zangbeleving.

Al het harde werken werd beloond op 13 juni. Zelfs het feit dat dirigente Corien Velzing ook de rol van pianist innam, deerde het koor niet.

DSCN7247

Na een gezellige inzingsessie in de grote tent werd er drie keer opgetreden op verschillende podia in Annen. Het eerste optreden in een trailer op de Molenakkers verliep heel voorspoedig en er was veel enthousiast publiek. Bij het tweede blokje regende het en was de trailer aan de Middenweg vervangen door een partytent. Dat deze bijna de lucht in ging, deerde het koor niet. The show must go on!

DSCN7240 IMG_1077

Na het tweede optreden volgde een intieme thuissessie bij een bekende in Annen, waar spontaan een mini-huiskamerconcert ten gehore werd gebracht.

Er was gelegenheid om deel te nemen aan workshops en ook werden veel andere koren bekeken en beluisterd. Zien en horen hoe andere koren zaken aanpakken was heel leerzaam.

Het laatste optreden was eveneens geslaagd. Het publiek zat heerlijk in het zonnetje mee te zingen en te genieten.

popkoor Leek 085  popkoor Leek 055

Na een lekker drankje op een terrasje volgde spontaan nog een toegift voor de aanwezigen. Met een rugzak vol muzikale ervaringen, prachtige feedback en mooie woorden van een trotse dirigente keerde Popkoor Leek weer huiswaarts…..