Onze pianist

 

De muzikale begeleiding is in handen van Erik Luikens. Erik begeleidt tweewekelijks de repetities en is aanwezig bij alle optredens.

IMG_3817  _MG_4227

Erik is geboren in 1989 te Ter Apelkanaal en momenteel woonachtig te Groningen. Op zijn achtste levensjaar heeft hij keyboardles gevolgd en na een aantal jaren les heeft hij vier jaar kinderkoor ‘De Kobstubbertjes’ (Ter Apel) begeleid. Vanaf zijn vijftiende is hij gaan zingen bij jongerenkoor ‘Friends in Harmony’, waar hij enige tijd later als pianist dit koor heeft begeleid.
In 2007 is hij verhuisd naar Groningen om in Drachten bij Reinout Douma piano te gaan studeren. Hier heeft hij zijn passie voor koren ontwikkeld. Hij heeft koordirectie gestudeerd bij Jelle Geert Postma en Gerben van der Veen. Hiernaast heeft hij ook ensembledirectie gestudeerd bij Klaas van der Woude. Beide opleidingen heeft hij succesvol afgerond.
Tijdens deze opleidingen werd hij dirigent van een jongerenkoor. Na enige tijd kwam hier een Gospelkoor bij en intussen dirigeert en/of begeleidt hij diverse koren en ensembles. Naast het dirigeren en begeleiden, componeert en arrangeert hij ook voor verschillende koren.
Erik is sinds oktober 2013 de pianist van Popkoor Leek.