Workshop stemtechniek

Donderdag 8 maart 2018 was het zover: we zouden met gaan werken aan een betere stemtechniek waardoor we de verschillende stempartijen beter en mooier ten gehore kunnen brengen. Spannend was het wel, want na 5 jaar koorrepetities zitten er toch al aardig wat gewoontes in ieders stemgebruik, die moeilijk te veranderen zijn als het nodig is.

Om 20.00 uur konden we gaan beginnen met stemcoach Ellen Bakker, een zeer enthousiaste dame die ons de kneepjes van het vak zou bijbrengen.
Ellen had vanaf het eerste moment ieders volledige aandacht. Haar enthousiasme en humor hielden iedereen van het begin tot het einde bij de les. Al gauw waren we erg lelijke geluiden aan het maken met ook de bijbehorende uitdrukkingen op onze gezichten. Even wennen, maar toen steeds meer duidelijk werd wat het effect ervan was, zette iedereen zich over zijn/haar schaamte heen en deed volop mee.
Ook het onderwerp ademtechniek kwam aan bod en het was geweldig om na de pauze te merken dat we deze verschillende technieken heel goed konden toepassen bij o.a. Space Oddity en Somebody to love.
Wat geweldig om al zo snel resultaat te horen in die nummers. Aangestoken door Ellen haar enthousiasme klonken de nummers fantastisch.

Om 22.15 uur was de repetitie afgelopen maar het enthousiasme nog zeker niet.
Hopelijk kunnen we ons de aangeleerde technieken goed eigen maken met behulp van het door Ellen gemaakte geluidsbestand en alle aantekeningen van Corien, zodat we kunnen schitteren op het korenfestival op Schiermonnikoog.