Vocaal festival in Annen

8 juni 2019

Voor de derde keer had Popkoor Leek zich aangemeld voor deelname aan het sfeervolle Vocaal festival te Annen. Onze eerdere ervaringen waren positief, dus we hadden er zin in om weer mee te doen. Dit jaar was het de tiende editie van dit festival.
Hoewel we gehoopt hadden op een zonnige dag waarop het buiten goed toeven zou zijn, bleek dit helaas niet het geval: het leek wel herfst. Een grijs wolkendek aan de hemel en veel wind! Niks geen bloesjes en hemdjes; de winterjassen moesten aan. Maar gelukkig deed dat niets af aan de gezellige sfeer.

Om 10 uur werd het festival gestart met een opwarm- en inzingsessie door de dirigent van het plaatselijke koor. Vervolgens gingen om 11.00 uur de diverse optredens van start, verdeeld over meerdere podia in het dorp.
Ons eerste optreden begon om 11.30 uur op podium 1. Onder andere door de swingende discomedley waarin o.a. It’s raining men en Burn baby burn in snel tempo voorbij komen, kwam de stemming er lekker in.
Daarna maar even opwarmen in café De Grutter met koffie en tomatensoep.
Om 13.00 uur konden we starten met ons tweede optreden op het terras voor het café. Het aanwezige publiek zong lekker mee met o.a. Make you feel my love van Adele en met De bestemming van Marco Borsato.
Na dit optreden togen we met z’n allen naar het huis van een goede kennis van een van onze koorleden waar we onthaald werden op heerlijke soep, broodjes, koffie en thee. Als dank voor deze super ontvangst boden we haar een mooi boeket aan en zongen we haar staande het nummer Angels toe.

Op naar ons laatste optreden; dit was gepland bij het zwembad. Het publiek had af en toe de paraplu nodig en de tent waarin we stonden begon soms angstwekkend te schudden door de aanwakkerende wind, maar ondanks dat zongen we vol overgave een aantal nummers waaronder Avond van Boudewijn de Groot en Space oddity van David Bowie. Het publiek bleef ons trouw en gaf na afloop van het optreden een hartelijk applaus. En warempel: het zonnetje liet zich ook nog even zien.
Vervolgens terug naar het centrum van Annen waar de welverdiende drankjes bij De Grutter goed smaakten en het nog lang gezellig bleef.