Vol verwachting klopt ons hart…..

Na een lange periode van voorbereiding was het dan eindelijk zover: 17 juni 2017, de dag waarop we hebben besloten het 5 jarig jubileum van Popkoor Leek te gaan vieren.

Vijf jaar Popkoor Leek, een mijlpaal die uiteraard gevierd moest worden met alle enthousiaste leden die het koor nu telt en natuurlijk met onze fantastische dirigente Corien en onze pianist Erik.
Het werd een dag om nooit te vergeten. Gelukkig liet het weer ons niet in de steek en kon het hele programma buiten gehouden worden. Buiten bij één van de koorleden, die over genoeg ruimte beschikt om alle geplande activiteiten een plekje te bieden.

Na een openingswoordje van onze voorzitter was het tijd voor het optreden van de vier leden van de activiteitencommissie. Er werd een hilarische open repetitie neergezet waarin menig koorlid ter sprake kwam en waarin onderwerpen de revue passeerden waar geregeld over gesproken wordt. De outfit van de commissie liet niets te wensen over……dat was prachtige nieuwe koorkleding!
De stemming kwam er gelijk bij het hele koor al goed in te zitten en die stemming is de hele dag gebleven.

IMG_4788

Na de openingsact was het tijd voor het instuderen van een heuse battle: de mannen versus de vrouwen. Beide groepen gingen flink aan het repeteren op het prachtige terrein, waarbij ook door een koorlid gebruik werd gemaakt van de aangrenzende vijver……

IMG_4166

Er werd serieus geoefend onder leiding van Corien en Erik en het beloofde een prachtige battle te worden.

IMG_4769 IMG_4801

Tussen de middag werd er een overheerlijke lunch bezorgd, inclusief drinken, door lunchroom ‘Vandaag’ uit Leek. We konden kiezen uit heerlijk vers bereide broodjes en hadden even tijd om ons weer op te laden voor de uitvoering van de battle. Na de lunch togen we met z’n allen naar het strijdtoneel en volgde de battle waarbij de nodige spierbundels werden getoond en er uitdagend geheupwiegd werd. Kortom, een hilarische maar zeer komische battle was het gevolg.

IMG_4720 IMG_4718

Om 14.00 uur arriveerde Marcela Hendriks, zangdocente bij Zangstudio Noord in Groningen, die een fantastisch leuke workshop van 2 uur aan ons heeft gegeven. We hebben het prachtige nummer ‘Something inside so strong’ ingestudeerd en hebben daarbij ook de nodige ademoefeningen gekregen.

 IMG_4787

Na al het harde werken hebben we om een uur of vijf de gehuurde BBQ aangemaakt en hebben we met z’n allen genoten van de heerlijke hapjes en konden we ondertussen lekker relaxen en de dag tot zover bespreken.

Tegen het einde van de BBQ kwam de karaokeset van een van de koorleden tevoorschijn en kon er weer gestreden worden om de hoogste score op het scherm van de set. Prachtige nummers werden door de verschillende zangers en zangeressen van Popkoor Leek ten gehore gebracht. Droevige levensliederen maar ook lekkere meezingers.
De avond ging door tot in de late uurtjes en met een heel tevreden gevoel toog iedereen op de fiets, of in de auto weer terug naar huis. Herinneringen werden opgeslagen en duidelijk is geworden dat Popkoor Leek niet zomaar een popkoor is. Het is een koor waarin iedereen elkaar respecteert en waar iedereen met elkaar omgaat. Een warm gevoel zal menig popkoorlid ervaren hebben bij deze fantastische dag!