….. tot Borsato

Popkoor Leek zingt een aantal nummers van Marco Borsato, één van de bekendste zangers uit Nederland, waaronder het nummer ‘De bestemming’. Het nummer gaat hartstochtelijk over de zin van ons bestaan.

‘Laat me zien waar ik voor leef, laat me voelen wat ik geef’…

De eerste keer dat we dit nummer zongen tijdens een optreden was gezamenlijk met ‘In Between’,  als slotnummer van ons concert in voorjaar 2017. We werden hierbij begeleid door Erik en Marjon op piano en dwarsfluit.
Het nummer met een daverend applaus in ontvangst genomen.

‘De bestemming’ is een single uit 1998, afkomstig van het gelijknamige album. Het nummer bestaat uit drie gedeeltes. Het eerste gedeelte, dat circa 2 minuten duurt, is in de vorm van een langzame ballad. Hierop volgt een uptempo middenstuk dat anderhalve minuut duurt. De laatste minuut is weer rustig en vergelijkbaar met het eerste gedeelte.

Het arrangement wat nu gezongen wordt is geschreven door Hans Reintjes. Hij werd tijdens zijn studie aan het conservatorium zeer geboeid door de kracht van het arrangeren. Vervolgens is hij het onderwijs ingegaan en heeft  het arrangeren op een hoger plan getild door veel te schrijven voor zijn klassen in de bovenbouw en de schoolband.