Sfeervol optreden tijdens Kerst op Nienoord

Op zondag 20 december 2015 werd er op de Borg Nienoord een winterfair georganiseerd. Popkoor Leek was gevraagd om buiten op het Borgplein drie optredens te verzorgen. Het koor had erg veel zin om het kerstrepertoire ten uitvoer te brengen in haar ’thuisstad’.

 

Na het inzingen in het Informatiecentrum werd via de gezellige kraampjes het Borgplein bereikt. Tijdens het opstellen van de piano en de geluidsapparatuur vormde zich al snel een groep nieuwsgierige mensen op het plein. Er werd dan ook weldra gestart met het eerste optreden. ‘Being alone at Christmas’ van Miss Montreal vormde de aftrap.

Daarna werden swingende nummers afgewisseld met sfeervolle kerstballads en mooie luisterliedjes. Af en toe moest het veelvuldig aanwezige publiek even ruimte maken voor de arrenslee, terwijl het koor haar lied vervolgde.

Uit het grote applaus vanuit het publiek kon worden opgemaakt dat het optreden in goede aarde viel.

 

Na het nuttigen van een kopje thee of koffie werd alles gereed gemaakt voor het tweede optreden. Nummers als ‘Avond’ of ‘The rose’, maar ook ‘The first noel’ werden door het publiek goed ontvangen. ‘Kippenvel’, ‘prachtig’,’tranen in mijn ogen’, was achteraf de feedback op deze intense nummers. Ook bij het tweede optreden was de opkomst groot en er vloog zelfs een drone over.

Na het tweede blokje was er even tijd om de kerstmarkt te bekijken of een glühweintje te drinken.

 

Bij de start van het laatste optreden, terwijl de schemering inviel, was een magisch sfeertjes ontstaan. Het opvoeren van ‘The first noel’ was echt een hoogtepunt, waarbij de leden van het koor staand en zittend op bankjes rond de piano plaats namen, met waxinelichtjes in de hand. Vooral het a capella gedeelte bezorgde velen kippenvel. Het optreden werd afgesloten met de popklassieker ‘Do they know it’s Christmas time’. En omdat het koor zelf zo had genoten van het optreden, werd het aanwezig publiek beloond met een toegift. Nogmaals werd ‘The first noel’ ten uitvoer gebracht, waarbij er door velen zachtjes werd meegezongen of geneuried.

 

Al met al kan er teruggekeken worden op drie geslaagde optredens in kerstoutfit.