Een Tóp 2000-dienst met Popkoor Leek

Vanaf september 2015 werd door de leden van Popkoor Leek al hard gerepeteerd voor de Top 2000-dienst. Top 2000-klassiekers van onder andere Queen (Sombebody to love) en U2 ( I still haven’t found what I’m looking for) werden ingestudeerd.  Samen met een gelegenheidsband, die ook haar medewerking verleende aan de dienst, werd met veel plezier geoefend. Een samenwerking die al snel succesvol bleek: de combinatie van het koor en de band zorgde voor synergie en inspirerende repetities.

De voorbereidingen en muzikale samenwerking mondden uit in een swingende en zeer succesvolle kerkdienst op zondag 27 december 2015 in de Hoeksteen in Leek.  Meer dan 500 mensen kwamen op de dienst af en genoten zichtbaar van de optredens van het koor, afgewisseld met optredens van de band en een aantal gezamenlijke nummers.

Popkoor Leek bracht onder andere Top 2000-klassiekers ten gehore als ‘Avond’ van Boudewijn de Groot, ‘Viva la vida’  van Coldplay en ‘Speeltuin’ van Marco Borsato.

De dienst werd besloten met een muzikaal hoogtepunt tijdens het nummer ‘Music’ van John Miles. Hierbij kwam de muziek van de band, het orgel en het popkoor op het juiste moment samen in een bombastische afsluiting van een prachtige Top 2000-dienst.

Een greep uit de vele positieve reacties van de aanwezigen:

‘in één woord geweldig’, ‘wat een mooie zuivere klank’, ‘wat een energie geeft en straalt dit koor uit!’

Voor Popkoor Leek was de medewerking aan deze bijzondere dienst een fantastische afsluiting van een succesvol muzikaal 2015.