Bijzonder duoconcert InBetween en Popkoor Leek

Na maanden van oefenen is het op zaterdag 18 maart 2017 eindelijk zover. Algemeen gemengd koor InBetween en Popkoor Leek organiseren een duoconcert met als thema ‘Van Bach tot Borsato’.
Om 15.00 uur: de generale repetitie in de kerk. Nog een keer alle liederen doornemen, de puntjes op de i zetten, het opkomen en weer afgaan even oefenen. Horen hoe mooi de akoestiek is in de kerk. We hebben zin in het echte werk: het concert!

’s Avonds 20.00 uur: de kerk zit vol. Dat voelt goed. In een lange rij van zo’n 90 zangers en zangeressen komen we ietwat gespannen maar vol energie binnen en stellen we ons op voor in de kerk. We openen met Air van Bach en worden daarbij begeleid op de contrabas. Yes, het gaat goed! Er klinkt een stevig applaus. De kop is eraf. InBetween zingt vervolgens enkele nummers. Na een muzikaal intermezzo op piano en saxofoon is ons popkoor aan de beurt. We zingen o.a. Avond van Boudewijn de Groot en I still haven’t found what I’m looking for van U2.

Het wordt een mooie muzikale avond waarin vocaal, instrumentaal, klassiek en pop elkaar afwisselen. Voor elk wat wils. En inderdaad: het gaat ‘Van Bach tot Borsato’.
We sluiten het concert af met weer een duo-optreden van beide koren: De bestemming van Marco Borsato, waarna een daverend applaus volgt.

Terugkijkend zijn we het er als bestuur en leden van Popkoor Leek over eens dat het een geslaagd samenwerkingsproject was. Wellicht voor herhaling vatbaar?

(Binnenkort hopen we de eerste opnames op onze website te kunnen plaatsen.)