Aan de slag met bewegingscoach Alinda

De afgelopen periode is er binnen Popkoor Leek enorm gefocust op de muzikale ontwikkeling. Het bezetten van alle stempartijen, het uitbreiden van het repertoire, werken aan een eigen koorklank en stemgebruik…. Allemaal zaken waarin enorme stappen vooruit zijn gezet.

Door uniformiteit in de outfit van het koor was er reeds gewerkt aan de uitstraling van het koor. Maar… zowel het bestuur als de dirigente vonden het de hoogste tijd voor de volgende stap. Naast aantrekkelijk om naar te luisteren, moet Popkoor Leek ook aantrekkelijker worden om naar te kijken en dat betekent het toevoegen van bewegingen.

Er is contact gezocht bewegingscoach Alinda Talsma. Deze enthousiaste dame heeft veel ervaring met koorregie en bereidde vier choreografie├źn voor op de door Corien Velzing uitgekozen nummers. Op 19 februari 2015 was het zover! Alinda heeft binnen twee uur vier nummers van de nodige beweging voorzien. Andere posities, kleine bewegingen, nieuwe vormen…. zij maken het verschil. Eerst wat onwennig, maar ook met veel plezier en enthousiasme gingen de koorleden aan de slag en aan het eind van de avond was de basis gelegd. De komende periode worden de puntjes op de i gezet onder leiding van dirigente Corien Velzing en regie-assistente Mariska Kleiker. Voortaan zullen tijdens de optredens de nummers Avond, Speeltuin, The Rose en Viva la Vida van een geheel nieuwe dimensie worden voorzien. Komt dat zien!

viva la vida begin
feb 15- 040
avond begin