♪♪ Music helps to find harmony ♪♪

Zaterdagmiddag 4 november 2017 gaan we op weg naar Annen  voor het verzorgen van een concert met muziekvereniging Drenthina uit dit mooie Drentse dorp. Popkoor Leek dankt de uitnodiging voor dit gezamenlijke concert aan Jack Westra. Deze Leekster mocht een keer invallen als gastdirigent en -pianist bij ons koor. Hij was erg enthousiast over de sfeer en de muzikale kwaliteiten en nodigde ons uit voor dit concert.

Rond half vijf komen we aan bij de Burgemeester Lambershal, de plaats waar het concert gaat plaatsvinden. Een informeel, gezellig ingerichte sporthal treffen we aan. Ditmaal maken we tijdens het concert gebruik van versterking, aangezien mensenstemmen niet op kunnen tegen de grote hoeveelheid blaasinstrumenten. Bij een gezamenlijk nummer met Drenthina, bestaande uit ongeveer 22 muzikanten, is het geheel pas in balans bij een koor van ongeveer 70 personen en dat halen we bij een volledige presentie van ons koor niet.

We hebben drie kwartier de tijd om twee gezamenlijke stukken te repeteren. Onder leiding van Jack en Erik studeren we ‘ Halleluja’ en ‘Viva la Vida’ in. Twee gezamenlijke nummers, die we tijdens het concert ten gehore gaan brengen. Ondertussen worden er opnames gemaakt door mensen van het project ‘ Updiggin’.


Om half zeven is het tijd voor een maaltijd. In de kantine wordt een bord patat met frikandel of kroket en saus geserveerd.

Om acht uur bijt Drenthina het spits af. Ze starten heel toepasselijk met ‘Harmonique’, gevolgd door ‘Deep harmony’. De presentatrice licht het thema toe en ondertussen wordt ook onze kennis van termen uit de muziek vergroot. Na ‘Band of Brothers’, ‘Eventide’ en ‘Song of Liberation’ wordt afgesloten met ‘Grootvaders klok’, waarbij een quintet van Drenthina met één van hun jongste leden het eerste blokje van het concert van dit harmonie-orkest afsluiten.

Wij trappen af met ‘Somebody to love’, waar vijf dames de solo voor hun rekening nemen en Renate uiteindelijk als soliste overblijft. Na ‘De bestemming’ van Marco Borsato, waar onze tenoren de leading vocals hebben, volgt het nummer ‘Avond’. Met ‘Space oddity’ en ‘I still haven’t found what I’m looking for’, sluiten we ons eerste blokje af. Na het gezamenlijke ‘Halleluja’ is het tijd voor een pauze.

Na een half uur pauze kunnen we laten zien dat we inmiddels ook veel regie in onze nummers hebben. Onder leiding van Alinda hebben we inmiddels heel wat bewegingseffecten aan de nummers toegevoegd. We vervolgen met ‘Africa’ en het prachtige ‘My immortal’. Na ‘Make you feel my love’ en ‘Umbrella’ sluiten we af met het tweede nummer van Marco Borsato; ‘Dochters’.

Drenthina laat vervolgens het mooie ‘Free world fantasy’ horen en gaat verder met ‘Imagine’, ‘Earth song’, ‘Life on Mars’ en ‘Jupiter hymn’. We besluiten gezamenlijk deze avond met ‘Viva la vida’.

Na de afsluitende verloting keren we rond twaalven terug in het inmiddels rustige Leek.
We kijken terug op een heerlijke ontspannen muzikale avond, waarbij zowel orkest als koor heeft laten zien heel wat in huis te hebben.

Het smaakt naar meer!