In de prijzen bij het korenfestival Niekerk

Na stevig oefenen tijdens onze repetities (met extra korte pauzes dankzij één van onze ‘jongste’ koorleden, die nauwkeurig de tijd in de gaten houdt) zijn we er klaar voor: op naar Niekerk voor het popkorenfestival op zaterdag 24 juni.
Het weer is redelijk. Het is bewolkt en niet zo warm, maar gelukkig wel droog; iets dat ’s morgens bepaald niet het geval was. De miezerregen kwam toen gestaag naar beneden.

Het festivalterrein ziet er leuk uit. Er zijn twee podia, er is een mooi ingerichte ‘lounge’ met comfortabele fauteuils voor de juryleden, en her en der staan bars en eetkramen. Aan alles is gedacht.

Podium Niekerk

Ons eerste optreden is gepland om 15.55 uur op podium 2. Al ruim van tevoren staan we klaar, ietwat lacherig en gespannen. We zetten in met I still haven’t found what I’m looking for van U2. Het gaat goed. Ons zelfvertrouwen groeit en we zingen vervolgens onze andere nummers. De jury is lovend, prijst ons om de dynamiek, al miste één van de juryleden nog wat meer gevoel dat uit je tenen moet komen in het U2-nummer. Nou, vooruit, daar gaan we aan werken. De cijfers: een 8,5 en tweemaal een 8. Totaal 24,5 punten. Yes, die hebben we binnen!
Na ons eerste optreden zijn de Solid Sound Pop Vocals uit Drachten aan de beurt. Ze zijn goed. We constateren dat dit wel eens een geduchte concurrent voor ons zou kunnen zijn ….

’s Avonds om 20.10 uur zijn we weer klaar voor ons tweede optreden. Ditmaal op podium 1. De organisatie heeft te kennen gegeven dat de jury tijdens deze ronde ook gaat letten op de interactie met het publiek. Besloten is dat Corien met het nummer Space Oddity van David Bowie het publiek zal gaan inschakelen bij het zingen van de ‘oeh’tjes. Best spannend, gaat het lukken? De oeh’tjes worden ingezet en Corien is zo intensief bezig met het publiek, dat ze per ongeluk vergeet het koor aan te geven wanneer er ingezet moet worden. Even een valse start, maar we beginnen rustig weer opnieuw. Het gaat goed en er volgt een enthousiast applaus. Dit optreden sluiten we af met Brabant. Het jurycommentaar bevat o.a. ‘een dikke vette tien’ voor Space Oddity! En het andere jurylid zegt tijdens dit optreden een ‘kippenvelmoment’ gehad te hebben. Wauw, dat klinkt heel goed! Het aantal punten blijft nog even geheim; dat zal pas ’s avonds laat bekendgemaakt worden.

Omstreeks 23.30 uur volgt dan eindelijk de uitslag. Voor ons tweede optreden heeft de jury ons 26 punten toegekend. De hoogste score van alle koren in ronde twee. Oeh, spannend …. zouden we ….. Nee, we zijn geen eerste geworden, maar met een totaal van 50,5 punten hebben we de derde prijs in de wacht gesleept. Geweldig! De eerste prijs met 52,5 punten gaat naar Popkoor Puur, de tweede naar de Solid Sound Pop Vocals met 52 punten.

scorebord Niekerk

We kunnen tevreden terugkijken op een leuk, muzikaal evenement met een kroon(tje) op ons werk.

Volg onderstaande link om ons tweede optreden tijdens het korenfestival te bekijken
https://www.youtube.com/watch?v=_NrI32xvz3w