Kerst 2017

Donderdagavond 14 december: ons eerste kerstoptreden vindt plaats in Het Zonnehuis te Zuidhorn.
Bij aankomst rond 18.45 uur blijkt de mooi versierde ontmoetingsruimte al aardig vol te zitten met belangstellenden. Eerst nog even een kop thee of koffie in een aparte ruimte.
Oh jee, onze dirigente Corien blijkt ziek te zijn. Erik, onze pianist, en wij staan er alleen voor. Da’s even slikken …. Maar natuurlijk gaan we ervoor!
19.00 uur: tijd om te beginnen. We starten met Joy to the world en vervolgens passeren meerdere (kerst)nummers de revue. Onze inzet gaat soms wat aarzelend, ondanks Eriks duidelijke hoofdknik. Tussendoor praat Erik met verve de verschillende nummers aan elkaar en legt hij in ’t Grunnings uit dat er soms ook een beetje bewogen wordt, of dat het koor zich anders opstelt. Het publiek zingt of beweegt soms zachtjes mee.
We sluiten ons optreden af met de door Corien samengestelde afwisselende kerstmedley, die zichtbaar in de smaak valt. Er volgt een hartelijk applaus. En … we mogen nog eens terugkomen.
Bij vertrek spreken we twee bezoekers die erg genoten hebben: ’t Was geweldig! Wat een goed koor! En ik heb gien één valse noot heurd!’ 😉

Drie dagen later, op zondag 17 december, volgt ons tweede kerstoptreden, tijdens de kerst sing-in in De Hoeksteen te Leek.
Een volle kerk met enthousiaste luisteraars en meezingers. We zingen twee keer een blokje van een aantal kerstnummers, startend met het swingende Santa Claus en eindigend met We wish you a merry Christmas. Ook onze mooie kerstmedley ontbreekt niet.
Er is veel gezelligheid deze middag, met een zeer afwisselend programma van kooroptredens en samenzang.
Tussendoor kan er in de hal koffie, glühwein en chocolademelk gedronken worden.
Aan het slot zijn we het er roerend over eens: ’t Was prachtig. Jammer dat we niet nog wat langer konden zingen! Maar zoals bekend: het is goed om op het hoogtepunt te stoppen.
Al neuriënd fietsen we met een voldaan gevoel huiswaarts.