Uniek concert met Basix

Op zondag 9 oktober 2016 vindt een uniek evenement plaats in Leek.
Als onderdeel van de Rodenburglive concerten komen de Deense stemkunstenaars van Basix optreden in de tot theatrale concertzaal omgebouwde Rodenburghal. Popkoor Leek zal als support act optreden.

De zes professionele zangers van de Deense acapellaband Basix zullen tijdens hun eerste bezoek aan Leek hun vocale zangkunsten tonen aan het publiek. Wat klinkt als een orkest wordt gevormd door zes unieke stemmen. Basix staat dan ook wereldwijd bekend als een unieke acapellaband. Met verschillende muziekprijzen in hun broekzak blijven deze Deense vocalisten een steeds groter aantal luisteraars rond de wereld verbazen. Basix is dan ook een graag geziene gast in de theaters in Nederland.
Wat deze Denen met uitsluitend hun stembanden als gereedschap neerzetten, grenst aan het ongeloofelijke. Ze beheersen allerlei genres; van pop en r&b tot jazz, soul en rock. Ze zingen eigen werk en brengen schitterende, vernieuwende arrangementen van bekende nummers.
Uiteraard zullen we ook gezamenlijk een nummer ten gehore brengen.

Aanvang van dit bijzondere concert is 15.00 uur. De voorverkoop is inmiddels gestart.
Prijzen: voorverkoop € 15,–, € 17,50 aan de kassa. Kinderen tot 12 jaar betalen € 10,–. Kaarten zijn te koop via Popkoor Leek, de Rodenburghal en online via https://www.eventics.nl/event/basix-dk-feat-popkoor-leek.

Zie ook: www.basix.dk en www.rodenburglive.nl.